tisdag 17 november 2015

Information till samtliga elever och vårdnadshavare

Under natten till 2015-11-17 lades kommentarer ut på Ludvigsborgsskolans facebooksida. Kommentaren kan tolkas som hotfull men den professionella bedömningen från kommunens säkerhetschef samt polismyndigheten, är att det inte är fråga om några direkta hot riktade mot skolan. Västerviks kommun ser allvarligt på alla typer av situationer som kan upplevas som hotfulla, vare sig det rör sig om direkta eller indirekta händelser. Därför har skolledningen i samråd med kommunens säkerhetschef valt att polisanmäla händelsen.
-          I sådana här situationer har vi alltid nära dialog med säkerhetschefen i kommunen och polismyndigheten. Vi följer deras rekommendation och för närvarande har de bedömt att det inte föreligger någon hotbild mot skolan, säger Kalle Söderberg, Barn- och utbildningschef i Västerviks kommun.
Kommunen har också i samråd med polis och säkerhetschef valt att genomföra trygghetsskapande åtgärder på skolan.  Detta innebär att både polis och Securitas finns på skolan under dagen. Om någon känner oro kopplat till detta, så finns möjlighet till att få stöd av skolans elevhälsoteam. Ta gärna kontakt med din klassföreståndare som kan hjälpa dig vidare till kurator eller skolsköterskan.

Om du som elev eller förälder har frågor angående detta, så kontakta gärna rektor Ola Karlsson på tel: 25 45 16.




Ola Karlsson

Rektor Ludvigsborgsskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar