måndag 25 januari 2016

Hej alla föräldrar/vårdnadshavare!

Då var vi igång med vårterminen 2016!
Ny personal Madelaine Klingestam har flyttat till Öland och Jerker Kullman är hennes ersättare. Lars-Åke Nilsson är fortsatt sjukskriven till ve 9 och hans vikarie är Brett Moreton. Martin Stolth, Abid Gure, Vendela Eriksson och Souad Hnifi är nyrekryterade och arbetar med IK-klassen och ämnet SvA . Vendela är också mentor i åk 7b. Martin Adolfsson arbetar på AL5 och Anneli Fager undervisar i NO och matematik. Anneli är även mentor i 8C. Martin Idlund undervisar i tyska under Christas sjukskrivning.

Utvecklingssamtal och enkät Från och med denna termin har vi en gemensam period för när vi genomför skolans utvecklingssamtal. Ni kommer att bli inbjudna till ett samtal tillsammans med ert barn mellan ve 4-7. Som en del av samtalet kommer ni att få fylla i en enkät från Skolinspektionen. Enkäten är ett underlag inför kommande inspektion under hösten 2016. Ta tillfället i akt att lämna dina/era synpunkter om Ludvigsborgsskolan.

Öppen Skola Lördagen den 13/2 har vi Öppen skola kl.09.00-12.00. Då finns det möjlighet för er att besöka skolan och följa en eller flera lektioner, träffa lärare, elever samt övrig personal. Eleverna är kompensationslediga den 19/2. En inbjuda kommer inom kort. Varmt välkomna!

Nationella prov På vårterminen är det dags igen för de nationella proven för alla Sveriges elever i årskurs 3, 6 och 9. Proven startar i början på februari och pågår fram till maj månad. Jag kommer inte att bevilja några ledigheter när proven genomförs.

Föräldramöten Följande föräldramöten är inplanerade för VT-16:
26/1 för åk 7a-7b 27/1 för AL5 9/3 för åk 7 10/5 för åk 8

Obehöriga lärare och betygssättning Från den 1 juli 2015 infördes ändrade regler för betygssättning. Det innebär att en lärare som saknar legitimation inte kan fatta beslut om betyg själv. Vid betygssättningen ska alltid en legitimerad kollega delta. Utgångspunkten för skolans verksamhet ska alltid vara att en behörig och legitimerad lärare undervisar och sätter betyg. På grund av lärarbrist kan dock denna princip behöva frångås, och då har regeringen velat försäkra sig om att betygssättning ändå ska fungera som det är tänkt.

Vision och framtidsdag den 28/1 Kommunfullmäktige i Västerviks kommun har beslutat om att VISION 2030 för Västerviks kommun skall tas fram i bred samverkan med olika samhällsaktörer, intressenter, kommuninvånare och de kommunala verksamheterna. Framtidsdagen syftar till att ett stort antal intressenter och aktörer, tillsammans med politiker och tjänstmän träffas för att diskutera omvärlds- och trendanalyser, hur de påverkar Västerviks kommun i form av hot, möjligheter och utmaningar inför framtiden. Fem åk 9 elever från Ludvigsborgsskolan kommer att medverka under denna viktiga dag!

Ett tips om Surfa Lugnt Surfa Lugnt driver ett nationellt initiativ för att höja skolans och vuxnas kunskaper om barns och ungas vardag på Internet. Syftet är att bejaka det positiva som finns i ungas liv på nätet, som engagemang, kommunikation och kunskapsutbyte, och samtidigt ge föräldrar och andra vuxna mer kunskap att hantera fallgroparna på internet, som till exempel e-mobbning och integritetsfrågor. Länken: www.surfalugnt.se/

Hör gärna av er om ni har frågor, tankar eller funderingar!
Hälsningar!
Caroline Ålund


Caroline Ålund
Rektor
Ludvigborgsskolan
Caroline.alund@vastervik.se
0490-25 45 16

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar